Studenti 2. B a 2. O měli možnost zúčastnit se zážitkového workshopu, který organizuje iniciativa Politika (nejen) pro mladé. Ve svém workshopu přenesou studenty do několika nedemokratických zemí, ve kterých zažijí nespravedlnost i bezpráví a zkusí najít jiskru naděje.

Pomocí aktivit připomínajících pub kvíz, bojovku nebo únikovku, prožijí příběh středoškoláka, který neměl takové štěstí, že se narodil ve svobodné části světa. V průběhu dějové linie plné zvratů je čeká například hledání úplatků, vymýšlení propagandistických textů nebo luštění šifrovaných zpráv. Poslední třetina workshopu se věnuje reflexi a výkladu, který zasadí zažitý příběh do teoretického rámce.

Díky workshopu studenti lépe pochopí fungování (nejen) sedmera diktatur, ale hlavně to, proč je dobré se zajímat o dění kolem sebe a co to slovo „demokracie“ vlastně znamená.

Studenti z iniciativy Politika (nejen) pro mladé se několik let věnují informování o českých i zahraničních událostech (nejen) na Instagramu a my jsme rádi, že jsme je mohli přivítat na naší škole a zprostředkovat tak našim studentům nevšední výuku Občanské nauky.

Kontakty

Telefon: +420 499 811 413
Mobil: +420 774 640 407
Email: cla@clatrutnov.cz

Adresa

Česká lesnická akademie Trutnov
střední škola a vyšší odborná škola
Lesnická 9, 541 01 Trutnov

Přihlásit se k odběru Newsletteru