Ve středu 6. prosince se třída 3. O vydala do Prahy s cílem zhlédnout nové nastudování Shakespearovy klasické tragédie Hamlet. Čas před večerním představením jsme strávili jednak v prostorách Národního muzea, jednak individuální procházkou po svátečně vyzdobeném hlavním městě.

Budova Národního muzea není jen krásnou stavbou uzavírající horní část Václavského náměstí, ale také prostorem, kde lze obdivovat sběratelské úsilí našich předků a snahu kurátorů o jejich smysluplné zprostředkování současným i budoucím generacím. Naše kroky směřovali v rámci komentované prohlídky do nové budovy Národního muzea. V expozici věnované dějinám 20. století jsme si při sledování řady různých artefaktů mohli uvědomit, jak bouřlivým vývojem prošla naše republika od doby Rakousko-Uherska až po vstup do Evropské unie.

Večerní představení hry Hamlet v Národním divadle nám nabídlo možnost shlédnout další z řady dramatizací této nesmrtelné tragédie, tentokrát v pojetí režisérského dua Martin Kukučka a Lukáš Trpišovský. Lze se jistě shodnout s anotací představení, ve které je uvedeno:

„Hamlet bude vždy odrazem své současné doby. Díky všem otázkám, které tvůrcům i divákům klade, se tak stává zrcadlem našeho prožívání, smýšlení a neklidu. Zůstává příběhem o přelomu věků a konci starého světa. O společenských změnách a deziluzi. A také o tom, jak těžké je být připraven.“

Před odjezdem z noční Prahy jsme si cestou ke stanovišti autobusu prohlédli z nábřeží a Karlova mostu nádherně nasvícené panorama Pražského hradu.

Kontakty

Telefon: +420 499 811 413
Mobil: +420 774 640 407
Email: cla@clatrutnov.cz

Adresa

Česká lesnická akademie Trutnov
střední škola a vyšší odborná škola
Lesnická 9, 541 01 Trutnov

Přihlásit se k odběru Newsletteru