Ve dnech 23.–27. září 2024 se studenti technických oborů vydali na vzdělávací výlet po významných průmyslových podnicích v Česku. Výprava, vedená pedagogem Ing. Pavlem Voborským, zahrnovala návštěvy strojírenských firem, technických památek a exkurze do předních výrobních závodů.

Program začal 23. září prohlídkou Strojírny Novotný ve Vitošově, známé výrobou vyvážecích traktorů a stavebních strojů. Po příjezdu do Ostravy se studenti ubytovali v hostelu U Arény a absolvovali prohlídku města. Druhý den následovala návštěva výukového střediska Bosch Rexroth, kde studenti vyslechli odbornou přednášku o hydraulických systémech. Odpolední program se odehrál v industriální Dolní oblasti Vítkovice, kde si účastníci mohli vybrat mezi prohlídkou vysoké pece a návštěvou hornického muzea Landek Park. 25. září výprava pokračovala na Moravu, kde zavítali do legendárního výrobního závodu Tatra v Kopřivnici. Zde měli jedinečnou možnost sledovat výrobu nákladních vozidel. Následně dojeli do Autocampu Free Star v Strachotíně.

Následující den zamířili do Brna, kde navštívili slévárnu Moravia Tech, a odpoledne strávili v Lednici, kde si prohlédli zámek a zámecký park. Večer byl zakončen návštěvou vinných sklípků s možností ochutnávky vín a burčáku. Výlet úspěšně završili 27. září, kdy po exkurzi ve výrobním závodě Umikov Libáň dorazili zpět do Trutnova. Během celé akce studenti získali praktické znalosti z oblasti strojírenství a měli příležitost poznat průmyslové a kulturní památky České republiky.

Kontakty

Telefon: +420 499 811 413
Mobil: +420 774 640 407
Email: cla@clatrutnov.cz

Adresa

Česká lesnická akademie Trutnov
střední škola a vyšší odborná škola
Lesnická 9, 541 01 Trutnov

Přihlásit se k odběru Newsletteru