Dne 5.10.2021 vyjeli studenti 4.B ročníku společně se svými vyučujícími za názornými ukázkami pilařské výroby a pěstování horských smíšených porostů do oblasti Orlických hor.

V moderně vybaveném pilařském provozu firmy MATRIX a.s. byli přivítáni zástupcem ředitele Divize WOOD, Ing, Ondřejem Jägerem, který je potom celým provozem provedl. Studenti zde měli možnost shlédnout technologii pořezu modřínové a smrkové dřevní hmoty, včetně sortimentu finálních výrobků. Dopolední tematický celek byl příjemně zakončen v letovisku STUDÁNKA u Rychnova nad Kněžnou, kde bylo společností Matrix hotels, s.r.o. připraveno pro celou skupinu chutné obědové menu.

Za pěstováním horských smíšených porostů přejeli studenti na území Správy Kolowratských lesů Rychnov nad Kněžnou. Jednotlivými lokalitami praktického cvičení je zde provedl správce Kolowratského majetku, Ing. Martin Fojt. Po krátkém přivítání měli připravenou trasu s celou řadou stanovišť a ukázkami umělé i přirozené obnovy SM a BK. Jako první shlédli provozní lesní školku v Říčkách v Orlických horách. Postupně je potom jednotlivá stanoviště zavedla až na hřeben Orlických hor do lokality v blízkosti Kunštátské kaple. Po krátkém občerstvení v Kačenčině šenku Pod Homolí se potom se svým průvodcem rozloučili.

Ještě jednou bychom chtěli touto cestou poděkovat všem našim průvodcům a hostitelům za vše, co nám poskytli a za čas, který nám věnovali.

Kontakty

Telefon: +420 499 811 413
Mobil: +420 774 640 407
Email: cla@clatrutnov.cz

Adresa

Česká lesnická akademie Trutnov
střední škola a vyšší odborná škola
Lesnická 9, 541 01 Trutnov

Přihlásit se k odběru Newsletteru