Dětem zapojeným do projektu Čtení pomáhá přírodě se podařilo načíst již přes 5 000 stromků. První vlna sázení byla zahájena v pátek 14.10.2022. U Trutnova tak roste nový les, Les Čtení pomáhá. Nejčtenějšími knihami ve Čtení pomáhá přírodě jsou tituly „Co drží Měsíc na obloze“, „Tajuplný svět virů a bakterií“ a „Citový život zvířat“.

Naše škola se zapojila do projektu Les čtení pomáhá přírodě. Co je Čtení pomáhá přírodě? Jde o iniciativu projektu Čtení pomáhá – děti (6-18 let) registrované v tomto projektu získávají za každou přečtenou knihu 50 Kč, které následně věnují na dobročinné účely. Když přečtou knihu o přírodě, nejen že získají 50 Kč pro charitu, ale současně za ně dřevostavitelská společnost RD Rýmařov nechá vysadit dva stromy do lesa. Postupně tak vyroste celý Les Čtení pomáhá.

Na sázení RD Rýmařov spolupracuje s Českou lesnickou akademií Trutnov. „První vlna sázení byla právě odstartována. Ve Voletinách u Trutnova začínáme s našimi studenty sázet Les Čtení pomáhá. V této fázi budou vysazovat duby a smrky. Na projektu oceňuji, že propojuje děti s knihami a zároveň jim mimo jiné ukazuje, jaký je proces vzniku nového lesa. Díky Čtení pomáhá přírodě budou naše děti lépe rozumět tomu, jak naše příroda funguje a co od nás potřebuje,“ říká Miloš Pochobradský, ředitel České lesnické akademie Trutnov.  

Kontakty

Telefon: +420 499 811 413
Mobil: +420 774 640 407
Email: cla@clatrutnov.cz

Adresa

Česká lesnická akademie Trutnov
střední škola a vyšší odborná škola
Lesnická 9, 541 01 Trutnov

Přihlásit se k odběru Newsletteru