Uplynul rok a tradičně v březnovém čase si mohli naši studenti opět ověřit své logické i taktické schopnosti na souboru úloh v soutěži Matematický klokan. I tentokrát si řešitelé namáhali mozkové závity se zajímavými a často netradičně zadanými úlohami, na jejichž řešení měli k dispozici celkem 75 minut. Vybírat přitom mohli z otázek ve třech různých obtížnostech.

Podotkněme, že zaškrtnutí určitého řešení znamená v této soutěži nejen možný bodový zisk, ale také riziko ztráty bodů v případě volby chybné varianty. Letos se s úlohami v kategorii Junior nejlépe vypořádala Samantha Anna Kaňa z 1.O, které se podařilo nasbírat 91 bodů z celkem 120 možných. Druhé místo obsadila Anna Pokryvačová rovněž z 1.O s bodovým ziskem 69 bodů a třetím v pořadí byl Ondřej Markovič z 2.O, který získal 68 bodů.

V kategorii Junior soutěžilo celkem 24 studentů z 1. a 2. ročníků ČLA. V kategorii Student, která je určená pro studenty 3. a 4. ročníků, nejlepšího výsledku dosáhla Eliška Stříbrná z 3. B se ziskem 63 bodů. Dalšími v pořadí byli Martin Šimůnek (3.B, 43 bodů) a Nela Pražáková (3.O, 42 bodů). V kategorii Student soutěžilo celkem 8 studentů. Všem účastníkům děkujeme za ochotu a vynaložené úsilí. Doufejme, že i pro ně byla soutěž v určité míře obohacením (alespoň intelektuálním). S klokaním pozdravem hop hop hop.

Kontakty

Telefon: +420 499 811 413
Mobil: +420 774 640 407
Email: cla@clatrutnov.cz

Adresa

Česká lesnická akademie Trutnov
střední škola a vyšší odborná škola
Lesnická 9, 541 01 Trutnov

Přihlásit se k odběru Newsletteru