Hra po Trutnově? Ne všichni známe Trutnov, jako město se zajímavou historií a s krásnými památkami. Ve dnech 22. a 23. 5 jsme se jako třídy zúčastnily dvou her (questů) v rámci kulturního dědictví města Trutnov.

Vyzkoušeli jsme naučnou hru, kdy chozením po trutnovských památkách s mapami, ve kterých se nacházely body s úkoly, jsme podle pokynů v daném úkolu vyplňovali tajenku. Po vyplnění tajenky jsme došli na infocentrum na náměstí a dostali zajímavou odměnu, nebo šli přímo za pokladem a odměnu si vyzvedli sami.

První v řadě to byla hra ,,Kde jsem byl doma“, kterou provází česko-německý spisovatel Josef Mühlberger. Hra začínala u informačního centra na náměstí a nachodili jsme téměř 5 km pomocí jasně dané mapy (tedy… většina z nás :D). Druhá byla ,,Po stopách kulturního odkazu německého obyvatelstva“. Tato hra už neměla přesně danou trasu a občasně jsme se ztratili v přiloženém plánku, ale pokaždé jsme se nějak zvládli najít.

Hry byly velmi zábavné a naučné. Dozvěděli jsme se spoustu zajímavostí. Od událostí samotného města, historii památek, až po zajímavé osobnosti s Trutnovem spojené. Takhle nakonec bychom chtěli moc poděkovat informačnímu centru v Trutnově, že nás zábavnou (a také celkem ,,tělocvičnou“) cestou dokáže vzdělávat o historii a o místech v Trutnově, které se zapsaly do dějin.


Děkují třídy 1.A, 1.B, 1.O a 2.O a učitel dějepisu Martin Droščák
(Autoři článku: Anna Pokryvačová a Eliška Šťastná)

Kontakty

Telefon: +420 499 811 413
Mobil: +420 774 640 407
Email: cla@clatrutnov.cz

Adresa

Česká lesnická akademie Trutnov
střední škola a vyšší odborná škola
Lesnická 9, 541 01 Trutnov

Přihlásit se k odběru Newsletteru