Od pondělí 27.5. do pátka 31.5. se konal sportovní kurz pro třídu 2.A. Hned v pondělí se cesty třídy rozdělily napůl, kdy většina žáku využila dopravy autobusu a zbylých pár členů včetně jednoho kantora jela na finální destinaci Malá Skála - chata Kopanina po vlastní ose na kolech.

Setkali jsme se jako třída v příjemné hospůdce Sokolovna, odkud jsme po nabrání sil z oběda vyrazili zpět na chatu Kopanina. Pěší žáci přes zříceninu hradu Frýdštejn a „kolaři“ svou cestou. Po znovu úspěšném shledání již na chatě jsme si rozhodili stany, hamaky a ubytovali jsme se. Unavení ze všech tras tohoto dne jsme ukončili první den slavnostním táborákem, kdy jsme opekli zasloužené špekáčky a zazpívali si písně při doprovodu kytar. 

Druhý den ráno, po budíčku, rozcvičce a snídani ve švédském stylu nám byly dovezeny koloběžky, na kterých jsme se vydali po hlavní cestě na Malou Skálu, kde jsme hrdinsky naskákali na rafty a vydali se po Jizeře do Dolánek. Po cestě nás potkal studený déšť, ze kterého nebyl nikdo moc nadšený, ale postavili jsme se situaci čelem, dojeli jsme do cíle, kde jsme nasedli na vlak do Turnova. Tam jsme dostali rozchod na doplnění zásob a poté se díky autobusu dopravili až na Kopaninu. Zde jsme povečeřeli, usedli k táboráku a po náročném dni šli na kutě.

Ve středu jsme se po ranní rutině vydali prozkoumat Besedické skály, kde jsme navštívili hromadu vyhlídek a krásných přírodních míst. Kolaři jeli opodál vyzkoušet své lezecké schopnosti. Po túře a projití kolečka na již zmíněných skalách jsme opět došli na Malou skálu, kde jsme se po obědě opět rozdělili, jedna skupina již po náročném výstupu skal jela do Turnova odkud jela spojem na chatu, druhá hrdinsky vyšla pekelný kopec zpět na Kopaninu. Předposlední den jsme jako kolaři sjeli krásnou cestou před Dolánky až do Turnova, kam dojeli autobusem i ostatní spolužáci. Zde jsme měli jasný cíl, který tvořil hrad Valdštejn.

Po opětovném setkání na hradu jsme se vydali společnou cestou na Hrubou skálu. Po cestě jsme míjeli několik krásných vyhlídek na zdejší skalní útvary. Odsud jsme se přes Sedmihorky dostali do Turnova, kde jsme po posledním doplnění zásob a obědě prožili poslední, ať už výšlap či výjezd, na chatu Kopaninu. Udělali jsme poslední táborák, poslední zpívání, poslední rozloučení s chatou a unavení ulehli do postelí. V pátek ráno jsme si sbalili své saky paky a po vlastní ose se každý vydal domů. Na závěr musím shrnout, že byl kurz užitý, každý jsme si odnesli hromadu hezkých vzpomínek a bezpochyby na tento týden několikrát zavzpomínáme.

Napsal: Vojtěch Čížek 2.A

Kontakty

Telefon: +420 499 811 413
Mobil: +420 774 640 407
Email: cla@clatrutnov.cz

Adresa

Česká lesnická akademie Trutnov
střední škola a vyšší odborná škola
Lesnická 9, 541 01 Trutnov

Přihlásit se k odběru Newsletteru