Dnes bylo v Královédvorské zoologické zahradě podepsáno významné memorandum mezi Lesy České republiky, s. p.,  Zoo Dvůr Králové a Českou lesnickou akademií Trutnov. Tento dokument vytváří základ pro společné aktivity zaměřené na obnovu a rozvoj klíčových projektů, které podpoří ochranu přírody a obohatí nabídku pro návštěvníky.

Jedním z hlavních bodů memoranda je záchrana genofondu kozy bezoarové v České republice.

Dalším klíčovým aspektem projektu je revitalizace a obnova dřevin v kulturní památce Vágnerova Safari ZOO Dvůr Králové. Česká lesnická akademie zajistí odbornou podporu a technologie pro správný výběr a výsadbu stromů, přičemž studenti v rámci praxe provedou samotnou výsadbu dřevin, které přispějí k obnově a zpevnění lesních ekosystémů. Tato opatření jsou nezbytná pro udržení ekologické rovnováhy a podporu místní fauny a flóry.

V rámci memoranda se také plánuje obnova a rozvoj Vágnerova Safari, jednoho z nejvýznamnějších projektů v oblasti ekologického turismu.

Tým odborníků z LČR, Zoo Dvůr Králové a České lesnické akademie již zahájil přípravy na realizaci jednotlivých projektů. V rámci tohoto úsilí budou organizovány veřejné akce a edukativní programy, které přiblíží veřejnosti cíle a přínosy těchto iniciativ.

Uzavřené memorandum představuje významný krok k ochraně přírody a udržitelnému rozvoji regionu. Díky spolupráci mezi těmito institucemi bude možné dosáhnout cílů, které přinesou dlouhodobé přínosy pro ekosystémy a místní komunity.

 Celá akce se koná pod záštitou Královéhradeckého kraje.

Kontakty

Telefon: +420 499 811 413
Mobil: +420 774 640 407
Email: cla@clatrutnov.cz

Adresa

Česká lesnická akademie Trutnov
střední škola a vyšší odborná škola
Lesnická 9, 541 01 Trutnov

Přihlásit se k odběru Newsletteru