19.9. 2022 v 8:00 odjela třída 4.C společně s profesory Lehkým a Voborským na pětidenní exkurzi do Slezska a na Moravu školním autobusem. Za zvuku pijácké hudby vyrazili k první zastávce, továrně firmy Novotný.

V dané továrně se dozvěděli spoustu zajímavých informací o harvestorech, vyvážecích traktorech, ale i bagrech vyráběných zlatými českými ručičkami. Po pár dalších desítkách kilometrů dorazila expedice do malebné Ostravy. Ubytováni v až překvapivě luxusním hostelu, třída se mohla vydat na prozkoumávání všech krásných i méně krásných zákoutí třetího největšího města České republiky.

Druhý den proběhl tentokrát bez většího cestování. Hned ráno byla navštívena firma Rexroth Bosh Group. Firma zaměřená na hydrauliku má k oboru mechanizátorů velmi blízko a bez její návštěvy by se tato expedice tedy neobešla. Po této návštěvě a krátkém volnu došla 4.C jen o pár desítek metrů dál do vysoké pece v bývalé vítkovické železárně. Přesto že prohlídka toho objektu s fascinují historií byla velmi zajímavá, hlavní byla vyhlídka na jejím vrcholu. Vidět bylo na téměř celou Ostravu.

Třetí den v osm hodin ráno se expedice konečně přesunula na slibovanou Moravu a už o hodinu a půl později dorazila do Kopřivnice, kde navštívila muzeum slavných nákladních vozů značky Tatra. Následně už expedice dojela do kempu ve Strachotíně na úplném jihu Moravy.

Čtvrtý den byla po dalším brzkém vstávání navštívena firma Moravia Tech. Ta byla obzvláště zajímavá hlavně díky suvenýrům, které byly zdarma darovány všem kteří si stihli vybrat. Ovšem ještě zajímavější byla samozřejmě vinařská vesnice Lednice, kterou expedice navštívila dvě hodiny poté. Poté už zbývalo jen volno po zbytek dne a pomalá příprava k zítřejšímu odjezdu, kterou rozhodně nezrychlovalo nakoupené víno.

Poslední den měl samozřejmě nejméně nabitý program. Půl hodiny před polednem a jen kousek od Chrudimi navštívila expedice finální zastávku, firmu Umikov. Ovšem i přes spoustu fascinujících zajímavostí nejvíce zajímal znavené studenty blížící se návrat domů. A tak se jen pár minut před čtvrtou hodinou školní autobus vrátil na své místo a 4.C se se spoustou vědomostí a mírnou kocovinou vrátila domů.

Kontakty

Telefon: +420 499 811 413
Mobil: +420 774 640 407
Email: cla@clatrutnov.cz

Adresa

Česká lesnická akademie Trutnov
střední škola a vyšší odborná škola
Lesnická 9, 541 01 Trutnov

Přihlásit se k odběru Newsletteru