Z úterý 18.6. do středy 19.6.2024 se konala odborná exkurze pro třídu 2.A. Za doprovodu paní ing. Rosenbergové a pana ing. Herčíka jsme v brzkých ranních hodinách vyrazili směrem Hradec Králové, kde jsme v Dříteči navštívili Lihnařské středisko bažantí zvěře.

Zde jsme dostali podrobný výklad jak probíhá líheň od sběru vajec až po konečný prodej dospělích kusů. Dozvěděli jsme se jak je náročná péče a viděli jsme všelijaké pomůcky vychytávky vzdejšího chovu. Poté jsme se vydali do obory Uheřice, kde jsme viděli chov neobyčejného jelena milu, gazel a dalších nedomácích druhů srstnaté zvěře. Jako poslední zastávka tohoto dne byla obora Žleby, kde je chov bílého jelena, různých dravců a ostatních druhů živočichů. Zde jsme dostali přednášku o fungování zdejší záchranné stanice, chovu dravců a aktivitám pro veřejnost pořádaných touto oborou. Při teplém celodenním počasí jsme doukoupili večeři co se dá opéci a snídani na následující den.

Ve středu ráno jsme po ranním úklidu na Hájence MS Bor probluz, kde jsme přenocovali, vyrazili do Chlumce nad Cidlinou, kde jsme se seznámili s velkochovem ryb v Rybníkářství Chlumec, podívali jsme se i na sportovní revír k jezeru Štít a načerpali inspiraci kam se vydat chytat. A na závěr jsme navštívili Oboru Tuř, kde se chová černá zvěř. Prošli jsme si několik střelnic, včetně jedné laserové kde jsme měli možnost otestovat naše střelecké schopnosti, a vyjeli jsme jako v safari po oboře, kdy jsme měli možnost vidět divočáky. Ukončení bylo v podánní přednášky o tom jak zde probíhá honidba a poté jsme se vydali zpátky směr škola.

Kontakty

Telefon: +420 499 811 413
Mobil: +420 774 640 407
Email: cla@clatrutnov.cz

Adresa

Česká lesnická akademie Trutnov
střední škola a vyšší odborná škola
Lesnická 9, 541 01 Trutnov

Přihlásit se k odběru Newsletteru