Dne 21. listopadu 2023 se konala v rámci mysliveckého kroužku naší školy v aule ČLA Trutnov velmi zajímavá přednáška. Navštívil nás totiž pan Jaroslav Horáček, předseda Asociace chovatelů zajíců v Čechách a na Moravě, hlavním tématem
našeho povídání byl samozřejmě zajíc polní.

Při téměř dvouhodinové přednášce nám popsal technologii umělého odchovu zajíců, která je hlavní náplní této organizace a jejich následné vypouštění do přírody. O tom, že naše společné povídání vzbudilo mezi studenty velký zájem, svědčí i řada dotazů ke konci přednášky. Tímto bych chtěl panu Horáčkovi poděkovat za čas, který si na naše studenty udělal a zároveň mu popřát do jeho náročného koníčku spoustu chuti a sil. Jsem velmi rád, že jsou stále mezi myslivci lidé, kterým není osud této krásné a kdysi velmi hojné zvěře v našich honitbách „ukradený“.

Věřím, že jeho činnost bude inspirací pro řadu našich studentů, kteří po absolvování školy často vykonávají v honitbách funkci mysliveckých hospodářů a mohou tedy přímo z této pozice příznivě působit na početní stavy zaječí zvěře.

Kontakty

Telefon: +420 499 811 413
Mobil: +420 774 640 407
Email: cla@clatrutnov.cz

Adresa

Česká lesnická akademie Trutnov
střední škola a vyšší odborná škola
Lesnická 9, 541 01 Trutnov

Přihlásit se k odběru Newsletteru