Stolování ve školní jídelně

Kategorie: Aktuality
Autor: Ing. Martin Kábrt
Vytvořeno: 17 leden 2020

Díky spolupráci se Střední školou gastronomie a služeb Trutnov a Teplice nad Metují se podařilo 16. 1. 2020 uskutečnit již několikátý ročník základů stolování pro studenty 1. A, 1. B a 1. OC.

Studenti se dozvěděli zajímavé informace týkající se slušného chování v restauracích, způsob použití jednotlivých příborů, se kterými se můžou při takovéto situaci setkat a získali povědomí o etice v takovéto situaci. Na slavnostním večerním menu byla jak jinak než zvěřina, připravená a servírovaná žáky všech ročníků oborů gastronomie, hotelnictví a kuchař/číšník. Naši studenti a kantoři v čele s panem ředitelem tak mohli ochutnat vynikající zvěřinovou paštiku s tmavým pečivem, jako hlavní chod zvěřinovou roládu po staročesku s domácími karlovarskými knedlíky a sladkou tečkou byl nepečený cheesecake.

Doplněním v programu bylo předvedení barmanských dovedností, kdy nám byli připraveny dva druhy koktejlů (samozřejmě nealkoholických). Velmi si vážíme takového spolupráce a jmenovitě děkujeme vedoucímu restaurace Junior panu Šimkovi, paní mistrové Korčákové a šéfkuchaři panu Vlčkovi a samozřejmě všem studentů, kteří téměř bezchybně předvedli své dovednosti ať již na place, v kuchyni, či za barem.