Na přelomu měsíců květen a červen se uskuteční zahraniční zájezd na 12 až 13 dní do Irska pro studenty třídy 2.C, 3.C a 3.H. Předpokládaný počet účastníku je 45 – 50 osob. Účast studentů z jiných tříd je možná až od 3. ročníků. Ubytování je ve stanu nebo příležitostně B & B. Strava bude z vlastních zdrojů.

Program zahraničního zájezdu se přizpůsobí aktuálním časovým a finančním možnostem. Účastníci se zúčastní exkurze do irských státních lesů (Coillte Teoranta), kde budou navštíveny vybrané lokality hospodářských lesů s podrobným výkladem irské lesnické praxe, zahrnující pěstování, ochranu, výchovu, těžbu, dopravu a evidenci dřeva. Dále navštíví lesnické parky jako Lough Key Forest Park a Avondale Forest Park, kde bude probíhat těžba dřeva dle aktuálního plánu.

Program zahrnuje také návštěvu zastoupení a servisního centra John Deere v Glenealy, hrabství Wicklow, a prohlídky národních parků Wicklow Mountains, Killarney a Connemara. Účastníci zavítají i k Ashford Castle v hrabství Galway a do přírodního parku Slieve League Cliffs v hrabství Donegal.

Pořadatel: Ing. Moravec, Ing. Cechner

Kontakty

Telefon: +420 499 811 413
Mobil: +420 774 640 407
Email: cla@clatrutnov.cz

Adresa

Česká lesnická akademie Trutnov
střední škola a vyšší odborná škola
Lesnická 9, 541 01 Trutnov

Přihlásit se k odběru Newsletteru